Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

10 τύποι αντρών που πρέπει να αποφύγετε την γιορτινή περίοδο!



 Η σεζόν των πάρτι είναι μία σπουδαία ευκαιρία 
για να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους εάν ψάχνετε για αγάπη...
Όμως πως μπορείτε να σιγουρευτείτε πως θα καταλήξετε κάτω από το γκι με τον «Mr Right»;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο καταφέρνετε να εντοπίσετε –και να αποφύγετε- τον «Mr Wrong». Ευτυχώς οι ειδικοί επάνω στις σχέσεις και στα ραντεβού έχουν κάποιες καλές συμβουλές επάνω στους 10 τύπους των αντρών που πρέπει να αποφύγετε…



1. Ο Σκρουτζ




Πολλοί λίγοι από εμάς έχουμε ρευστό για αγορές αυτές τις μέρες, όμως εάν είναι «σφιχτός»με τα χρήματα, και από την άλλη δέχεται κεράσματα από άλλους, μπορεί και να έχετε έναν Σκρουτζ στα χέρια σας. Ωστόσο δεν έχει να κάνει μόνο με το να καταφέρει να εξασφαλίσει μία γύρα ποτά. Κάποιος που είναι «σφιχτός» με τα χρήματά του, μπορεί επίσης να είναι αυστηρός με το χρόνο του και την φροντίδα του.




Πως να τον εντοπίσετε: «Κάθε φορά που έρχεται η ώρα της γύρας, γέρνει προς τα πίσω και διστάζει… όταν κάποιος κερνάει θα πει «η δικιά μου μπύρα είναι μεγάλο ποτήρι, εις υγείαν». Μόνο όταν ο κόσμος έχει πιει αρκετά τότε προσφέρεται να κεράσει, και μέχρι τότε προσφέρει είτε νερό, είτε σφηνάκια ή τίποτα. Εάν βρείτε τον εαυτό σας να κερνάει, περισσότερο από μία φορά και δεν ανταποκρίνεται, τότε κάνετε παρέα με τον Mr Scrooge, θα πει η ψυχολόγος Corinne Sweet.




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Μπορεί να είναι καλός, μέχρι και ο Mr. Τέλειος, όμως εάν είναι ένας Σκρουτζ, έχετε μία δύσκολη αποστολή μπροστά σας. Εάν σας αρέσει, πειράξτε τον ή ρίξτε τον στο φιλότιμο βάζοντάς τον να πληρώσει τα δικά του, όμως μην τον ρεζιλέψτε εάν σας αρέσει» προειδοποιεί η Corinne. «Προσπαθήστε να είστε ευθύς και πείτε απλά «θα ήθελα ένα τζιν τόνικ» χαμογελώντας. Ίσως να είναι μόνο ντροπαλός».






2. O κάτοικος της κουζίνας




Στα πάρτι μπορεί και να νοιώσετε μία έλξη προς την κουζίνα. Έτσι κι αλλιώς, εκεί βρίσκονται τα ποτά και τα μικρά τσιμπολογήματα... Όμως εάν μείνετε εκεί πολύ ώρα, είναι πολύ πιθανόν να συναντήσετε τον κάτοικο της κουζίνας.




Περιφέρεται νευρικά, δεν είναι φτιαγμένος για τα πάρτι, και θα προτιμούσε να βρίσκεται σπίτι να διαβάζει ένα βιβλίο. Εάν οι ντροπαλοί και οι αντικοινωνικοί άνθρωποι δεν είναι του τύπου σας, βγείτε από εκεί πέρα και ανακατευτείτε με τον κόσμο!




Πως να τον εντοπίσετε: «Ο κάτοικος της κουζίνας θα κοιτάξει να γίνει κολλιτσίδα σε οποιονδήποτε που έστω του χαμογελάσει», θα πει ο gury των σχέσεων James Preece. «Φροντίστε πως δεν θα του δώσετε πολύ προσοχή, διαφορετικά θα σας κάνει να βαρεθείτε του θανατά».




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Εάν βρεθείτε να έχετε κολλήσει μαζί του, συστήστε τον στον επόμενο άτομο που θα μπει στο δωμάτιο» προτείνει ο James. «Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φύγετε και να τους αφήσετε μόνους τους».






3. Ο άξεστος του πάρτι




Ο άξεστος του πάρτι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το να αποτελεί το κέντρο της προσοχής και δεν στερεύει ποτέ από κουβέντα. Όσο φυσικά αυτή περιστρέφεται μόνο με εκείνον.




Ευτυχώς, είναι εύκολο να τον εντοπίσετε. Στην πραγματικότητα, είναι πιθανόν να τον ακούσετε (είναι εκείνος που ακούγεται δυνατά πάνω απ’ όλους), πριν καν μπείτε στο δωμάτιο.




Πως να τον εντοπίσετε: «Θα μιλάει έντονα, πιθανότατα κοιτάζοντας γύρω στο δωμάτιο, πάνω από τον ώμο εκείνου που μιλάει, ψάχνοντας για κάποιον άλλον ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον ή σημαντικό για να τον ακούσει» θε πει η Corinne.




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Μην του μιλάτε, ή εάν σας κάνει ευθεία «επίθεση», ακούστε τον για ένα λεπτό, και μετά πείτε «Α, πρέπει να φύγω και να προλάβω μία φίλη…» και εξαφανιστείτε» θα προτείνει η Corinne. «Εάν είναι το αφεντικό σας, ακούστε τον ευγενικά για πέντε λεπτά και πείτε του πως είναι ένας υπέροχος εργοδότης (θα λατρέψει το χάϊδεμα του εγώ του) και μετά βρείτε μία πιστευτή δικαιολογία και προχωρήστε».






4. Ο “έχω όλο το βάρος του κόσμου επάνω μου”




Όλοι έχουμε βάρη μας, όμως ο συγκεκριμένος τύπος αρνείται να πάει οπουδήποτε χωρίς τα δικά του. Και αυτό περιλαμβάνει και τα πάρτι. Ζει στο παρελθόν και η γιορτινή περίοδος είναι μία ιδιαίτερα κακή εποχή της χρονιάς για εκείνον. Με την πρώτη ματιά, μπορεί να μοιάζει με τον μοναχικό, δυνατό όμως, αμίλητο τύπο. Δώστε του όμως λίγα ποτά και θα αρχίσουν όλα να «ρέουν».




Πως θα τον εντοπίσετε: «Είτε θα μιλάει θυμωμένα για τις γυναίκες (ειδικότερα την πρώην του) ή θα κλαίει πάνω από την μπύρα του την ώρα που θα ακούγεται ένα νοσταλγικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι» θα πει η ειδικός των σχέσεων Susan Qulliam. Εάν τύχει να μπείτε στην κουβέντα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην μιζέρια του. Ό,τι και να πείτε θα είναι μία υπενθύμιση του παρελθόντος, για το οποίο θα σας μιλάει για ώρες.




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Είναι πολύ δελεαστικό να επαναπαυτείτε στο παλιό καλό κόλπο του «listener», εκείνος όμως θα «βολευτεί» εάν του δώσετε τόσο πολύ χώρο» θα πει η Susan. Εάν δεν μπορείτε να ξεφύγετε, δοκιμάσετε αδυσώπητη αισιοδοξία, αποκρούοντας κάθε δείγμα θυμού με κέφι και εμψύχωση. Είτε θα λάβει το μήνυμα και θα αλλάξει το θέμα ή θα ξεκινήσει να σας αποφεύγει, επειδή δεν είστε αρκετά συμπονετική».






5. Ο μισογύνης




Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή για καλές πράξεις για όλους τους άντρες, αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει τις γυναίκες όσο αφορά τον Κύριο Μισογύνη. Έχοντας πάθει πολλές φορές ζημιές, είναι πεποισμένος πως κάθε γυναίκα θα τον εγκαταλείψει στο τέλος, όσο ειλικρινής κι αν εμφανίζονται εκ πρώτης όψεως. Από την άλλη, όσο σπουδαίος κι αν είναι, η αρνητικότητα αυτού του άντρα είναι δηλητήριο. Αποφύγετε, αποφύγετε, αποφύγετε.




Πως θα τον εντοπίσετε: Η ειδικός της συμπεριφοράς Dr. Pam θα πει «Μπορείς να τον εντοπίσεις από την αλαζονική γλώσσα του σώματός του. Έχει συχνά εντυπωσιακή στάση –στέκεται υπερήφανα «πάνω» απ΄όλους, όμως η υπόλοιπη γλώσσα του σώματός του θα «κλείσει» επειδή θέλει να σας αποκλείσει, ακόμα κι αν κουβεντιάζει μαζί σας. Επίσης να έχετε το νου σας για μία περιφρονητική συμπεριφορά, για παράδειγμα όταν λέτε κάτι θα σας διακόπτει, θα κριτικάρει αυτά που λέτε ή ακόμα θα κάνει πως δεν σας έχει ακούσει».




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Οπωσδήποτε υποστηρίξετε τη γνώμη σας εάν ξεμείνετε να μιλάτε μαζί του και δεν μπορείτε να ξεφύγετε» θα πει η Dr. Pam. «Απορρίψετε ότι έχει να πει και να έχετε μία δυνατή άποψη για οτιδήποτε θέλετε να μιλήσετε».






6. O 'τσακώνομαι συνέχεια'




Υπάρχει ένας σε κάθε πάρτι, ο άντρας (ή η γυναίκα) που του αρέσει να είναι αμφιλεγόμενος, ειδικά μετά από λίγα ποτά. Κάθε κουβέντα είναι μία ευκαιρία για διαμάχη και θα διαφωνήσουν κάνοντας το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν μία αντίδραση.




Ένα μικρό χωρατό έχει την τάση να καταλήξει κουραστικό όταν μιλάς με αυτόν τον τύπο, γι’ αυτό διατηρήστε την ψυχραιμία σας και απομακρυνθείτε πριν σας χαλάσει την βραδιά.




Πως θα τον εντοπίσετε: «Μπορείτε να εντοπίσετε αυτόν τον τύπο από μίλια μακριά από την επιθετική γλώσσα του σώματός του. Θα είναι πιθανότατα πολύ μεθυσμένος, έτσι κρατήστε τις αποστάσεις σας» συμβουλεύει η James.




Πως θα τον αντιμετωπίσετε: «Μην τον αφήσετε να σας τραβήξει σε μία αντιπαράθεση», προειδοποιεί η James. «Ό,τι και να κάνει, απλώς συνεχίστε να χαμογελάτε. Η χαρούμενή σας συμπεριφορά θα τον αποπροσανατολίσει και δεν θα ξέρει τι να κάνει”.






7. Ο απαιτητικός




Υπάρχει κάτι ελκυστικό σε μία «χαμένη υπόθεση» για ορισμένες γυναίκες. Ίσως να βγάζει τα μητρικά μας ένστικτα και μπορούμε να είμαστε οι δυνατές για μία φορά. Εάν αυτό σας θυμίζει εσάς, πάρτε μία απόφαση να αφήσετε σε κάποιον άλλον να φροντίζει αυτές τις πληγωμένες καρδιές. Να είστε θαρραλέοι και να βρείτε κάποιον που σας θέλει γι’ αυτό που είστε, και δεν χρειάζεται απλώς ένα στήριγμα.




Πως θα τον εντοπίσετε: «Ο απαιτητικός τύπος αράζει δίπλα στα ποτά, σε μία γωνία ή στον καναπέ «αγκαλιάζοντας» το ποτήρι του. Όταν περάσετε από δίπλα του θα σας ρίξει την παραπονεμένη αγαπησιάρικη ματιά του (σκεφτείτε τον Puss in Boots από τον Shrek) ή θα δείχνει πολύ μόνος κι έρημος και θα τον λυπηθείτε. Σταματήστε! Εάν ενδώσετε, ίσως και να μην καταφέρετε να ξεφύγετε ποτέ» προειδοποιεί η Corinne.




Πως θα τον αντιμετωπίσετε: «Αντισταθείτε στα μεγάλα καστανά του μάτια (εάν μπορείτε) και ρωτήστε τον εαυτό σας «την έχω ξαναπατήσει για κάτι τέτοιο παλιότερα»; Εάν ξέρετε πως έχετε μία αδυναμία για υποθέσεις που ταιριάζουν σε κοινωνικούς λειτουργούς, πιείτε λίγο από το ποτό σας και προχωρήστε παρακάτω. Ψάξτε για κάποιον που θα έχει μία «σπίθα» ή πάρτε το ρίσκο να μείνετε μόνη για λίγο, αντί να σας ρουφήξει μία μαύρη τρύπα όπου θα ακούτε πράγματα του στυλ «δεν ξέρεις πόσο δύσκολο είναι μένα» προσθέτει η Corinne.






8. Ο αυτάρεσκος




Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή για να είστε χαρούμενοι και εάν δεν μπορεί να χαλαρώσει και να διασκεδάσει την γιορτινή περίοδο, θα πρέπει να αναρωτηθείτε πότε το κάνει, και το σημαντικότερο, εάν το κάνει ποτέ. Πολλοί άνθρωποι που απέχουν από το ποτό είναι διασκεδαστικοί για παρέα, όμως εάν αρνείται να πιει και είναι τόσο σφιχτός που σας κάνει να αισθάνεστε άβολα, προχωρήστε παρακάτω όσο πιο γρήγορα και ευγενικά μπορείτε.




Πως θα τον εντοπίσετε: «Θα είναι εκείνος που καταφθάνει κουβαλώντας πολλά μπουκάλια από αναψυκτικά, και ένα σακίδιο γεμάτο από δικό φαγητό, επειδή δεν τρώει αυτά που προσφέρει ο οικοδεσπότης» θα πει η Susan. «Τα Χριστούγεννα παραείναι πολύ εμπορικά όσο τον αφορά και θα αποδοκιμάζει τις προσπάθειες όποιων προσπαθήσουν να διασκεδάσουν».




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Μην μπείτε στον κόπο να διαφωνήσετε, κάνοντας κουβέντα για ένα lifestyle με περισσότερη απόλαυση. Οι αξίες αυτού του ανθρώπου είναι πιθανότατα τόσο μακριά από τις δικές σας που δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί οποιαδήποτε συμβατότητα» θα πει η Susan. «Αντιθέτως, βοηθήστε τον να ηρεμήσει, βάζοντάς τον να μιλήσει για εκείνα τα πράγματα που απολαμβάνει. Συνεχίστε να τρώτε, να πίνετε και να κάνετε κέφι. Σύντομα θα αρχίσει να αλλάζει πορεία και θα βρει κάποιον πιο εγκρατή».






9. Ο «τα ξέρω όλα»





10. Ο «Θέλεις να έρθεις στο σπίτι;»




Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο «Θέλεις να έρθεις στο σπίτι μου» έχει προσπαθήσει να σας την «πέσει» ήδη τρεις φορές. Και δεν έχει πάει ακόμα 10 η ώρα. Εάν προσπαθήσει να σας πάει κάτω από το γκι μετά από μόλις ένα ποτό, ή προσπαθήσει να σας βάλει στο τέλος της βραδιάς σ’ ένα ταξί χωρίς να σας ρωτήσει, στείλτε τον εκεί που πρέπει. Μην αισθανθείτε πως πρέπει να είστε ευγενική. Να είστε σκληρή, διαφορετικά θα ξυπνήσετε πολύ μετανοιωμένη.




Πως θα τον εντοπίσετε: «Αυτός ο αντριχιαστικός τύπος θα το προσπαθήσει με όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί» θα πει ο James. “Θα ερευνήσει το δωμάτιο μέχρι να βρει κάποιον, έτσι μην δείξετε ενδιαφέρον και ό,τι και να κάνετε, μην τον αφήσετε να σας αγγίξει».




Πως να τον αντιμετωπίσετε: «Εάν παραγίνει φιλικός, τότε απομακρύνεται με βία τα χέρια του και κάντε του το ξεκάθαρο πως δεν ενδιαφέρεστε. Σύντομα θα πιάσει το νόημα και θα πάει παρακάτω».