Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

JK Rowling - από τα κουρέλια στα πλούτη

JK Rowling - από τους ανέργους έγινε πολυεκατομμυριούχος μέσα σε πέντε χρόνια


JK Rowling - η "μαμά" του Χάρι Πότερ, η γυναίκα, που με ένα βιβλίο έκανε τρελούς τους Άγγλους και το μισό κόσμο.

Αποκάλυψε τον κόσμο της μαγείας και αγαπήθηκε από πολλούς μαθητές, της έφερε....

διεθνή φήμη και περιουσία.



Harry Potter: έγραψε το πρώτο βιβλίο σε ένα τραπέζι στο "Nikolsons" cafe στο Εδιμβούργο.



Αστέρια των ταινιών από τα βιβλία της - Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Ερμιόνη Γκρέιντζερ) και Rupert Grint (Ron Weasley) και η JK Rowling στην πρεμιέρα του «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος" 4 του Νοεμβρίου 2001.



Radcliffe, ΓκριντWatson και η JK Rowling στην πρεμιέρα του τρίτου βιβλίου, "Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» στο Λονδίνο στις 30 Μαΐου 2004.



JK Rowling στην Παγκόσμια Πρεμιέρα του "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου" (Μέρος 2).



Το πρώτο και το τελευταίο βιβλίο του Χάρι Πότερ.



JK Rowling στο τελευταίο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ - "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου" το 2007.



Είχε μια βίλα στο Εδιμβούργο, όπου πολλά βιβλία έχουν γραφτεί για τη σειρά Χάρι Πότερ, πρόσφατα τέθηκε προς πώληση.



Πήρε άδεια για την κατασκευή ενός σπιτιού με μυστικές σήραγγες και πύργους στον κήπο του, παρά τις διαμαρτυρίες των γειτόνων.



Το εξοχικό σπίτι στο Σάφολκ, όπου γεννήθηκε η ταινία Χάρι Πότερ, βγήκε στο σφυρί για £ 1 εκ. περίπου.



Αυστραλία - το σπίτι, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Σκωτίας Αλέξανδρος Mackenzie Marshall (1848-1933) και του γιου του.

Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το εντυπωσιακό μαρμάρινο εσωτερικό του χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες Χάρι Πότερ.



Το κάστρο του Χόγκουαρτς στο καινούριο στούντιο της Warner Bros



Το τρένο στο Χόγκουαρτς



Η JK Rowling με το δεύτερο σύζυγό της Neil Murray το 2006



Της απονεμήθηκε το Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής στο Παρίσι, την οποία παρέδωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, 3 Φεβρουαρίου 2009.



Η JK Rowling με τη Βασίλισσα της Αγγλίας το 2001



Στην παρουσίαση του νέου έργου «Περισσότερο Πότερ" - μια δωρεάν ιστοσελίδα που βασίζεται στα βιβλία του Χάρι Πότερ



"Liberty of London" 8 Μάη του 2012 στο Λονδίνο.






Το πρώτο "ενήλικο" βιβλίο από την JK Rowling ονομάζεται "Free".

Αν και το κεντρικό θέμα περιπλέκεται γύρω από την εκλογή ενός ενοριακού συμβουλίου σε μικρή πόλη της Αγγλίας, το μυθιστόρημα περιέχει αρκετά μυστικά «εκδοτικής εμπορικότητας»: σεξ, ναρκωτικά και πλούσιο υβρεολόγιο. Οι νεαρής ηλικίας χαρακτήρες του μυθιστορήματος τολμούν να πειραματιστούν με πράγματα που ο Χάρι Πότερ δεν θα τολμούσε καν να ονειρευτεί: παίρνουν ναρκωτικά, αυτοτραυματίζονται, κάνουν βρώμικο σεξ ενώ τραγουδούν επιτυχίες της Rihanna. Η λέξη "fuck" είναι ίσως η πιο συχνά επαναλαμβανόμενη στις 512 σελίδες του βιβλίου ενώ οι κριτικοί που έχουν ήδη διαβάσει το δοκίμιο του βιβλίου στέκονται με ... δέος στη φράση «το θαυμαστά αφύλακτο αιδοίο».



Η δράση διεξάγεται σε μια χαριτωμένη πόλη στην αγγλική επαρχία και ουσιαστικά ξεκινά από την πέμπτη σελίδα όταν ο Βarry Fairbrother πέφτει νεκρός στο πάρκινγκ του γκολφ κλαμπ. Ο θάνατος του δημιουργεί μια κενή θέση στο ενοριακό συμβούλιο - εξ' ού και ο τίτλος "Casual Vacancy" - την οποία αποφασίζει να διεκδικήσει ο παχύσαρκος ιδιοκτήτης του delicatessen της πόλης, Howard Mollisοn, ένας επικίνδυνα κακός άνθρωπος...



Οι κριτικοί υποδέχονται με συγκρατημένα θετικά σχόλια το νέο βιβλίο της μαμάς του Χάρι Πότερ: «Δεν πρόκειται για αριστούργημα αλλά δεν είναι καθόλου κακό: έξυπνο, με γυναικεία γραφή και συχνά αστείο» γράφει ο Guardian. «Αν ψάχνετε για όσα έκαναν μαγικό τον Χάρι Πότερ δεν θα τα βρείτε σε αυτό το βιβλίο. Θα βρείτε όμως όσα κάνουν μαγική την JK Rowling.» γράφει το Associated Press. «Το βιβλίο σίγουρα θα πουλήσει και ίσως και να αρέσει σε κάποιους.... Όποιο και αν ήταν το ποίμνιο της όμως στον Χάρι Πότερ, θα πρέπει να ξέρει ότι η γραφή της εδώ είναι πιο συγκρατημένη αφού το αμφιλεγόμενο στοιχείο απουσιάζει», σημειώνει ο New Yorker.




i-diadromi