Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!

Φιογκάκια σε σάλτσα από μπέικον Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:



500γρ φιογκάκια (ζυμαρικά)

2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

(επιπρόσθετη παρμεζάνα για γαρνίρισμα)



Προετοιμασία:



Ετοιμάστε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για αλ τέντε. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα και περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και κρατήστε μακριά από την φωτιά.



Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετήστε το βούτυρο και αφήστε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Όταν λιώσει εντελώς προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε το μπέικον και αλατοπιπερώστε. Όταν το μπέικον πάρει ένα ροδαλό χρώμα κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά και αφήστε το να σταθεί για πέντε περίπου λεπτά. Προσθέστε την φρέσκα κρέμα και ανακατέψτε. Επαναφέρετε στην φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.



Χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Προσθέστε και το 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις για να μην λιώσουν τα ζυμαρικά. Αφήστε να ζεσταθούν τα μακαρόνια και να λιώσει το τυρί.



Σερβίρετε ζεστά γαρνιρισμένα με έξτρα παρμεζάνα. Καλή Όρεξη!



Από το: xs-recipes.com