Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Πέσαμε στα τελευταία σκαλοπάτια! Πιο κάτω από Βανουάτου και Γκάμπια η Ελλάδα σε διαφθορά!


​Σε χειρότερη κατάταξη από το Βανουάτου και τη Γκάμπια βρίσκεται η Ελλάδα στο διεθνή χάρτη της διαφθοράς με την παραοικονομία στη χώρα μας να ανέρχεται στο 24% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία αυτά αποκάλυψε χθες ο Αυστριακός Καθηγητής Φρίντριχ Σνάιτερ ειδικός σε ζητήματα σκιώδους οικονομίας μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκτιμώντας παράλληλα πως λόγω της ύφεσης το 2012 αναμένεται μείωση της παραοικονομίας στην Ελλάδα στο 24% του ΑΕΠ, έναντι 25,8% το 2011 και 25,4% το 2010.

Ο ίδιος παρουσίασε ειδική κατάταξη σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη παραοικονομία, μεταξύ των 27 κρατών της Ε.Ε μετά από τη Βουλγαρία, ενώ και η Ρουμανία και βρίσκεται σε χειρότερη θέση από το Βανουάτου και τη Γκάμπια.

Οι Μελανήσιοι μιλούν 105 διαφορετικές γλώσσες και είναι λιγότερο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες που μιλούν μία !!!



Ο λόγος για τους κατοίκους των 82 νησιών Βανουάτου (παλαιότερη ονομασία Νέες Εβρίδες) που βρίσκονται στο αρχιπέλαγος στον νότιο Ειρηνικό, 1000χλμ δυτικά των νησιών Φίτζι !! Τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι το Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Από το 1906, οι τότε νέες Εβρίδες τελούσαν υπό κοινή Αγγλογαλλική διοίκηση έως το 1980, οπότε το Βανουάτου απέκτησε την ανεξαρτησία του. Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 205.000 (2005) εκ των οποίων η πλειοψηφία (94%) είναι Μελανήσιοι!!



Δεν έχουν τουαλέτες και υπολογιστές, έχουν όμως πιο ευσυνείδητους πωλητές!!



Οι πωλητές και, κυρίως, οι πωλήτριες κατοικούν στο υποτυπώδες λιμανάκι του Πορτ Βίλα, της πρωτεύουσας του Βανουάτου. Κοιμούνται σε ψάθινα στρώματα στο εσωτερικό των τετράγωνων, πέτρινων πάγκων τους. Πλένονται σε ειδικά διαμορφωμένες τουαλέτες. Αναπαύονται με βάρδιες. Τρέφονται στο ταβερνείο της αγοράς ή με τα δικά τους εφόδια και προστατεύουν τα μωρά τους με μία… ανοιγμένη ομπρέλα!!!

Εργάζονται 24 ώρες το 24ώρο!!

Αγοραστές υπάρχουν όλες τις ώρες. Στις πέντε, όμως, το πρωί και στις οκτώ το βράδυ, διακόπτονται οι αγοραπωλησίες•, όχι για την ξεκούραση των υπαλλήλων αλλά γιατί είναι η ώρα της προσευχής.

Πρώην Κανίβαλοι… νυν χριστιανοί και λιγότερο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες!!



Οι άνθρωποι που είναι λιγότερο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες φανταστείτε ότι πριν 40 χρόνια ήταν κανίβαλοι!!! Τότε καταγράφηκαν οι τελευταίες άγριες φονικές διαμάχες ανάμεσα στις φυλές αλλά και περιστατικά κανιβαλισμού! Με τη βοήθεια όμως του θεού και της φιλοσοφημένης αντιμετώπισης της ζωής οι Μελανήσιοι , κατάφεραν να αναπτυχθούν, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε σχολεία, τεχνολογία, και άλλα προνόμια που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι ευρωπαίοι Έλληνες !!



Όσο για την Γκάμπια… Πρόκειται για μια αυτή χώρα στην Δυτική Αφρική με πληθυσμό 1.782.893, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 1965 από το Ηνωμένο Βασίλειο! Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στη Γκάμπια δεν υπάρχουν δρόμοι και η συγκοινωνία γίνεται κυρίως από τον ομώνυμο ποταμό. Δύο είναι τα σημαντικότερα νησιά της σύμφωνα με το Wikipedia.gr , το νησί Μακ Κάρθι και το νησί Μπάμπουν. Το κλίμα της Γκάμπια χαρακτηρίζεται από την επικράτηση δύο εποχών: του χειμώνα, ο οποίος δεν έχει βροχές και της εποχής των βροχοπτώσεων, από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο.



Η Γκάμπια αποτελεί βασικό τουριστικό προορισμό από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης κυρίως με πτήσεις τσάρτερ, ενώ εκτός από την διαφθορά εκεί ανθεί και ο σεξοτουρισμός καθώς δημιουργούνται πολλές σχέσεις μεταξύ ηλικιωμένων γυναικών με ντόπιους νεαρούς που θεωρούν ευκαιρία την απόκτηση ενός ευρωπαϊκού διαβατηρίου. Σε αντίθεση με τη χώρα μας στην Γκάμπια ισχύει και η θανατική ποινή!



Εκεί δεν υπάρχουν ευρώ αλλά το νταλάσι, το οποίο μάλιστα υποτιμήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση στην οικονομία. Δημόσιοι υπάλληλοι στην Γκάμπια δεν υπάρχουν, αφού οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία (καλλιέργεια αραχίδας, δηλαδή αράπικο φιστίκι) και την κτηνοτροφία!!

Σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι και η αλιείαΗ βιομηχανία της χώρας περιορίζεται στην επεξεργασία της αραχίδας, ενώ εκεί κατασκευάζονται και αλιευτικά σκάφη . Εξάγονται μάλιστα φιστίκια, κερί μέλισσας, φοινικέλαιο και δέρματα!!


Η χώρα κατηγορείται από την οργάνωση Διεθνής Αμνηστία για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απαγωγές χιλιάδων ανθρώπων, ξυλοδαρμοί και τη θανατηφόρες δηλητηριάσεις ορισμένων είναι μερικά από τα αδικήματα για τα οποία διώκεται η Γκάμπια!!


Κι ενώ έτσι έχουν τα πράγματα στην Γκάμπια και την Βανουάτου, οι δύο αυτές χώρες έχουν λιγότερη διαφθορά από την Ευρωπαϊκή Ελλάδα!!!!!
Πηγή:star.gr