Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Νέα υπηρεσία παρέχει στους γονείς τον απόλυτο έλεγχο των κινητών των παιδιών τους


Μια νέα υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας υπόσχεται στους γονείς τον πλήρη έλεγχο των συσκευών των ανήλικων παιδιών τους. Μεταξύ άλλων, θα μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματα τους, να ελέγχουν με ποιους συνομιλούν και να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν τα τηλέφωνα τους από οπουδήποτε και αν βρίσκονται.Η νέα υπηρεσία προορίζεται για παιδιά μεταξύ 8-16 ετών και λειτουργεί στα δίκτυα της Vodafone. Μόλις ενεργοποιήσουν την υπηρεσία, οι γονείς μπορούν να “κατασκοπεύουν” τη δραστηριότητα των παιδιών τους και να θέτουν τις ρυθμίσεις που επιθυμούν επισκεπτόμενοι μια ιστοσελίδα, στην οποία φυσικά έχουν πρόσβαση μόνο οι ίδιοι.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είναι συνδεδεμένη με την κάρτα SIM του τηλεφώνου του παιδιού και συνεπώς οτιδήποτε και αν κάνει περνά πρώτα από τον έλεγχο του γονέα. Ακόμα και αν διαγράψει κάποιο μήνυμα, αυτό εξακολουθεί να εμφανίζεται κανονικά στην ιστοσελίδα, ενώ από εκεί ο γονέας μπορεί να απενεργοποιεί το τηλέφωνο τις ώρες που κρίνει ακατάλληλες (π.χ. το βράδυ ή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων). Η μόνη κλήση που μπορεί να πραγματοποιήσει ανά πάσα στιγμή είναι στα τηλέφωνα των γονιών του.

Η υπηρεσία είναι από σήμερα διαθέσιμη στη Μ. Βρετανία και κοστίζει £2.95 το μήνα. Σε περίπτωση που γνωρίσει την αναμενόμενη επιτυχία, δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας…