Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Συνταγή της Ημέρας!






Κλαμπ Σάντουιτς (Club Sandwich)




Συνταγή για 2 άτομα



Από το: xs-recipes.com



Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

6 φέτες λευκό ψωμί (κατά προτίμηση του τετράγωνου σχήματος)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

2 φύλλα μαρουλιού

2 φέτες τυρί τσένταρ (cheddar)

4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας

2 φέτες ντομάτας

4 φέτες μπέικον

2 αυγά

Αλάτι



Προετοιμασία:

Πρώτα βάζουμε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε μέχρι να σφήξουν καλά (περίπου 10 λεπτά).

Στη συνέχεια σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα μέχρι να ενωθούν καλά. Φρυγανίστε το ψωμί και ενώσω είναι ακόμη ζεστό αλείψτε ένα αρκετό μείγμα μαγιονέζας στην μια πλευρά κάθε φέτας.

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώσετε το βούτυρο. Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαμπόν γαλοπούλας και το μπέικον, ολόκληρα και τσιγαρίστε τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε πριν γίνουν τραγανιστά και στραγγίξετε σε χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα αυγά σε κρύο νερό για λίγο και ξεφλουδίστε τα. Κόψτε τα αυγά σε χοντρές φέτες και αλατίστε.

Αρχίστε να στήνετε το πρώτο σάντουιτς βάζοντας μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί σε ένα πιάτο με την πλευρά με το μίγμα μαγιονέζας προς τα πάνω. Ακολούθως τοποθετήστε επάνω, 1 φύλλο μαρούλι, 1 φέτα τυρί, 2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας, και μια φέτα ψωμί, με το μείγμα μαγιονέζας προς τα κάτω.

Αλείψτε το επάνω μέρος του ψωμιού με το μείγμα μαγιονέζας και συνεχίστε το στίσιμο του σάντουιτς. Απλώστε πρώτα τις φέτες του ενός από τα αυγά, και μετά 2 φέτες μπέικον, 1 φέτα ντομάτα, και μια φέτα ψωμιού με το μείγμα μαγιονέζας προς τα κάτω.

Στερεώστε με τέσσερις οδοντογλυφίδες και κόψτε σε τρίγωνα.

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία στησίματος και για το δεύτερο σάντουιτς. Σερβίρετε με μερικά πατατάκια (τσιπς) και ..... Καλή Όρεξη!