Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ασπιρίνη και παυσίπονα προστατεύουν από τον καρκίνο του δέρματος – Έρευνα




Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, υποστηρίζει νέα έρευνα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Άαρχους, στη Δανία
.Σύμφωνα με την έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα το BBC, μία ασπιρίνητην ημέρα δρα προστατευτικά από τον καρκίνο του δέρματος. Πάντως, οι ειδικοί τονίζουν ότι το αντηλιακό παραμένει η καλύτερη μέθοδος για να προστατευθεί κανείς από την καρκινογόνα υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, όπως επίσης η αποφυγή παραμονής για πολύ ώρα στον ήλιο.

Οι ερευνητές μελέτησαν περίπου 200.000 άτομα, από τους οποίους οι 18.000 εμφάνισαν δερματικό καρκίνο. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι όσοι άνθρωποι έπαιρναν για χρόνια σε τακτική βάση ασπιρίνες ή παρεμφερή αναλγητικά, μείωσαν κατά μέσο όρο κατά 15% τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, ακόμα και της πιο θανατηφόρας μορφής, του μελανώματος.

Όσοι πιο μεγάλη ήταν η δόση ασπιρίνης που έπαιρναν οι συμμετέχοντες στην έρευνα για διάφορες άλλες παθήσεις (καρδιά, αρθριτικά κ.α.) και για όσο μεγαλύτερο χρόνο, τόσο μεγαλύτερη ήταν η προστατευτική δράση κατά του καρκίνου του δέρματος.

Οι Δανοί ερευνητές ανέφεραν, ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν και να εξηγήσουν τα ευρήματά τους. Ολόκληρη η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκίνου «Cancer».