Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί οι "όρχεις" κρέμονται έξω απο το σώμα;

Η Φυση "Τα πάντα εν' σοφία εποίησε" λέει ο λαός μας και πολύ σωστά.Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι όρχεις του Αντρα "κρέμονται" έξω απο το σώμα ;
Θα μπορούσε να ήταν μέσα στο σωμα και να εξέχει μόνο το Πέος. Αλλα γιατί ειναι εξω ; Οι όρχεις του Αντρα αλλά και σε ολα τα θηλαστικά υπάρχουν για δύο λόγους : Ο ένας ειναι η παραγωγή της Αντρικής ορμόνης "Τεστοστερόνη".Ο δεύτερος ειναι για την παραγωγή του Σπέρματος που χρειαζεται για την αναπαραγωγή.

Επειδή λοιπόν τα σπερματοζωάρια παράγονται καλύτερα σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν του σώματος οι όρχεις βρίσκονται εξωτερικά του σώματος. Επίσης οι όρχεις λειτουργουν ως "ψυγείο" για την συντήρηση του Σπέρματος. Πως συντηρούμε ενα λαχανικό στο ψυγείο ; κάτι τέτοιο ...Για να διαπιστωσετε πως οι ορχεις ειναι πιό "παγωμένοι" απο το υπόλοιπο σώμα απλως "Χουφτώστε" τους ...

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ "ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ";
Η απόσταση των "ορχεων" απο τον υπολοιπο κορμό του πέους καθορίζεται απο τους "κρεμαστήρες μυές" Αυτοί , αν νιώσουν πως οι ορχεις ειναι πολύ θερμοί και το σπερμα μέσα τους κινδυνευει , απομακρύνονται απο τον κορμό του πεους για να χαμηλώσει και αλλο η θερμοκρασία. Αντιθέτως αν νιωσουν πως οι ορχεις είναι πολύ "παγωμενοι" τότε τους πλησιαζουν στο σωμα. Για αυτο παρατηρούμε την κίνηση πάνω - κάτω των όρχεων.

Οι μυες επίσης μπορεί να συσπώνται και λόγω άγχους, έτσι ώστε οι όρχεις να πλησιάσουν στο σώμα για να προστατευθούν από πιθανή επίθεση, και κατά τον οργασμό. Η κίνηση των κρεμαστήρων μυών είναι και ένα από τα ανακλαστικά του σώματος.

ΠΟΣΟ ΖΥΓΙΖΟΥΝ;
Ο κάθε όρχις ζυγίζει 20-30 γρ. και έχει όγκο 15-25 ml. Είναι σύνηθες φαινόμενο ο ένας όρχις να κρέμεται πιο χαμηλά από τον άλλο.
topeiraxtiri