Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, προβλήματα στις μετακινήσεις



Τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι
για την εβδομάδα...

που διανύουμε.



Οι χιονοπτώσεις έφτασαν μέχρι την Αττική, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές της χώρας να «κολλάει» υπό το μηδέν. Απαγορεύτηκε η διέλευση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης. Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές, ενώ έντονη χιονόπτωση σημειώνεται σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα.



Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να πέσει την Τρίτη έως και τον -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους -5 βαθμούς. Στους -12 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.



Οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τη Δευτέρα έως και τα 9 μποφόρ.



Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου- Καβάλα και Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα.



Δεν εκτελούνται δρομολόγια πλοίων από τη Ραφήνα και το Λαύριο.



Απαγορεύτηκε επίσης ο απόπλους πλοίων για Κυκλάδες, Kρήτη, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο.



Για Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.



Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.



Εν τω μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νόμο Ευρυτανίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.



Ο περιφερειακός της Πεντέλης έκλεισε στη διάρκεια της νύχτας από το ύψος του 416 Στρατιωτικού Νοσοκομείου έως τον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθας η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο με αλυσίδες από το τελεφερίκ έως το καζίνο.



Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά, ενώ στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση, συνεχίζεται με ιδιαίτερα έντονο ρυθμό. Παρόμοια η εικόνα στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φωκίδας στην περιοχή του Λιδωρικίου.



Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ στην περιοχή του Μαρτίνου στο 121 χλμ η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και ρίχνει χιονόνερο, χωρίς όμως να σημειώνονται προβλήματα.



Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα



Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:



Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας

Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6

Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης

Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.



Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη



Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:





Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (τηλ.2310 838601)

13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ
24wro