Επικοινωνήστε μαζί μας στο potistiriblog@gmail.com

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

5 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΠΟΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ


Στις διακοπές το σώμα σου αναζωογονείται με την ανάπαυση, το μυαλό σου με την άσκηση. Φρόντισε τα στην παραλία με τις παρακάτω συμβουλές.

 Μη ξεχάσεις το Γρίφο 
Οσο οι άλλοι χρησιμοποιούν το Brain training στο DS και μετά ανησυχούν μην τους το κλέψουν ενώ είναι στο νερό, εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιο παραδοσιακές μεθόδους. Πάρε μαζί σου ένα σταυρόλεξο ή σουντόκου και συμπλήρωσέ το τις ώρες που κάνεις ηλιοθεραπεία. Ερευνα του 2003 που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine βρήκε ότι τέτοιες δραστηριότητες βοηθούν το μυαλό να κρατηθεί νεότερο. Η έρευνα έγινε σε ηλικιωμένους, αλλά όσο νωρίτερα ξεκινήσεις τόσο το καλύτερο. Μην ξεχάσεις να ξεκινήσεις με μολύβι και γόμα, για να μη γεμίσεις τον τόπο μουντζούρες.
Κάνε Καμάκι
Τώρα τελευταία τα ω-3 που περιέχονται στα ψάρια έχουν γίνει  αντικείμενο πολλών μελετών. Ερευνα του INSERM (του γαλλικού ινστιτούτου υγείας) του 2007 έδειξε ότι μια διατροφή πλούσια σε ψάρια, φρούτα και λαχανικά χαμηλώνει τον κίνδυνο προβλημάτων της μνήμης (όπως είναι η άνοια και το Αλτσχάιμερ). Οταν θα πας στην ταβέρνα το μεσημέρι, περιφρόνησε την μπριζόλα και πάρε ψαράκι. Οσο μικρότερο το ψάρι τόσο λιγότερες οι τοξίνες που θα περιέχει. Αρα προτίμησε το γάβρο, τις σαρδέλες και τις αθερίνες. Αν το έχεις πιάσει και μόνος σου, ακόμα καλύτερα (για το πορτοφόλι σου).


Δράση στη Παραλία
Από το να κάθεσαι και να μασουλάς ώρες ολόκληρες στην παραλία, καλύτερα κάνε μία δραστηριότητα που θα ασκήσει το σώμα σου, όπως οι ρακέτες, το φρίζμπι ή, το καλύτερο, κολύμπι. Ερευνα του 2007 από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα έδειξε ότι η σωματική άσκηση ίσως να προκαλεί τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Η έρευνα προσπαθούσε να εξηγήσει τη μείωση της κατάθλιψης από την άσκηση, αλλά εσύ μπορείς να εκμεταλλευτείς τα ολοκαίνουργια κύτταρά σου για πιο κοινωφελείς σκοπούς, όπως το να γοητεύσεις την κοπέλα απέναντι. Βρες το σημείο της παραλίας που είναι πιο απομονωμένο για να μην ενοχλείς τους διπλανούς σου.

Μέτρα Κατσίκες
γιατί προβατάκια λίγο δύσκολο να βρεις στα ελληνικά νησιά. Κατσίκια, όμως, έχει μπόλικα. Οσο είσαι στην παραλία, ρίξε κι έναν γερό υπνάκο. Δεν είναι χάσιμο χρόνου. Αν κοιμάσαι μιάμιση ώρα την ημέρα, βελτιώνεις τη συνένωση της μακροπρόθεσμης μνήμης, σύμφωνα με έρευνα του 2008 που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα. «Δεν ξέρουμε ποιες διεργασίες ευθύνονται γι' αυτό, αλλά ελπίζουμε στο μέλλον να το κάνουμε τεχνητά» σου λέει ο Avi Karni, εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας.


Μέτρα Σελίδες
 Ολα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν, όμως από μόνα τους, για δυο τρεις εβδομάδες το χρόνο, δεν θα σου λύσουν το πρόβλημα. Πρέπει να χρησιμοποιείς το μυαλό σου με πολλούς τρόπους, για να είναι σε εγρήγορση, να δημιουργεί καινούργιες συνδέσεις, έτσι ώστε να αποφύγεις να σου γίνει σούπα μετά από λίγα χρόνια. Διάβασε ένα δύσκολο βιβλίο, για να το ακονίσεις με τον καλύτερο τρόπο. Καλύτερα να πιάνουν χώρο στη βαλίτσα σου παρά στη βιβλιοθήκη σου. Πάρε το Εμφυτο Ελάττωμα του Τόμας Πίντσον για αρχή και καλό διάβασμα.   





http://www.menshealth.gr